Folder  |   Kursusbevis  |  Om FGK  |  Kontakt

FGK
Modul 1
Modul 2
Forum

Om FGK

Folkeoplysningens Grundkursus – FGK - henvender sig i første omgang til undervisere i aftenskolen. Målet er at give deltagerne en grundig viden om folkeoplysningens historiske udvikling, værdigrundlag og metoder.

Her på sitet findes det materiale, som udgør FGK. Forløbet er inddelt i 2 moduler og hvert modul har en varighed á 4 x 45 min, dvs. at hele modulet kan gennemføres på 6 timer. Der er dermed tale om et lyn-kursus.

Det første modul har fokus på folkeoplysningen som begreb, folkeoplysningsloven og indeholder samtidig en nærmere præsentation af hvert oplysningsforbund. I modul 1 indgår bl.a. også en lille animationsfilm, som viser folkeoplysningens historiske udvikling fra begyndelsen af 1800 tallet til i dag.

Det andet modul handler om læring og deltagelse og tager afsæt i 3 helt centrale lærerkompetencer; faglig kompetence, ledelseskompetence og relationskompetence. Bl.a. fylder konflikthåndtering også en del.

Det er kun uddannede FGK instruktører, der kan undervise andre i materialet.

Dansk Folkeoplysnings Samråd uddanner i samarbejde med de 5 store oplysningsforbund, AOF, DOF, FOF, Fora og LOF, FGK instruktørerne.

Kulturministeriet har bevilget penge til udviklingsprojektet, som løber frem til 1. juni 2016.

Lærer til lærer - tips og tricks.

Åbn forum